Bestuursrecht

Bestuursrecht, wat door velen ook wel administratief recht wordt genoemd is het recht welke manier het openbaar bestuur kan ingrijpen op de openbare rechtsorde in het land.  Bekende onderwerpen van bestuursrecht zijn:

  • Ambtenarenrecht
  • Belastingrecht
  • Verkeershandhaving
  • Ruimtelijke ordeningsrecht
  • Vreemdelingenrecht en asielbeleid
  • Bouwrecht
  • Sociale zekerheidsrecht

Uiteraard zijn er een stuk meer onderwerpen, maar dit zijn een aantal bekende voorbeelden van gebieden. Bij bestuursrecht onderwerpen is het vaak verstandig een advocaat in te schakelen tenzij u zelf op de hoogte bent van de laatste regels en wetten. Het is namelijk een erg complex gebied waarvoor de kennis benodigd is.

Verschillende schikkingen

Bij het bestuursrecht moet je denken aan de regels en verplichtingen waar de overheid zich aan moet houden. Er kunnen twee verschillende besluiten worden genomen binnen dit recht.

De zogenaamde beschikking is het bekendste besluit wat genomen kan worden. Bij een schikking is er een beslissing in een bepaald geval. Hierbij kun je denken aan het krijgen van een vergunning of het terug vorderen van een te veel betaalde rekening aan de overheid.

Een tweede besluit wat genomen kan worden is de algemene strekking. Deze is van toepassing op onduidelijke gevallen die vooraf niet helemaal bekend zijn. Denk hierbij aan een bestemmingsplan voor een tramlijn die door een woonwijk gaat.

Op het eerste oog lijken deze genoemde procedures misschien erg eenvoudig waardoor u denkt dat u het zelf oplossen kunt. Het is erg belangrijk te weten welke wetten en regels er op dit gebied voor gelden. Een expert op dit gebied in de omgeving van Almere kan u hier op wijze waardoor u er zeker van bent dat u gebruik maakt van al uw rechten.

Neem contact op met de bestuursrecht advocaat in Almere

U wilt meer informatie over het inschakelen van een advocaat om te zien wat het voor u kan betekenen? Dat kan. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij zullen direct bij terug komen.

Terug naar homepage advocaat Almere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.