Letselschade na een verkeersongeval: wat je moet weten

17 aug

Er zijn vele vormen van letselschade. In dit artikel van vandaag gaan we ons vastbijten in letselschade als gevolg van een verkeersongeval. Dit is namelijk misschien wel een van de vaakst voorkomende vormen van letselschade. Het verkeer is een top 3 blessure of doodsoorzaak. We deelnemen allemaal aan het verkeer. Zelfs lopend kun je aangereden worden bijvoorbeeld. De kans dat jij en ik een ongeval zullen krijgen in ons leven is bijzonder groot. En wanneer het gebeurd kan je maar beter goed voorbereid zijn.

Denk aan alle mogelijke complicaties. Primair zijn er natuurlijk ziekte kosten. Bij een serieuze aanrijding of ander verkeersongeluk is de kans aanzienlijk dat je behandeld zult moeten worden in het ziekenhuis. Dan zijn er ook opportunity costs zoals dat heet in het Engels. Want omdat je tijd moet doorbrengen in het ziekenhuis. Wie weet hoe lang wel. Kun je andere dingen niet doen. Zoals bijvoorbeeld niet onbelangrijk je werk. In vaste dienst is dit niet zo een issue, maar als ondernemer of ZZP, loop je zo inkomsten mis. Misschien ben je wel dermate gehavend dat je niets meer kunt doen zelf voor een periode in het huishouden dan heb je hulp nodig en dat gaat ook niet goedkoop zijn in Nederland.

Er zijn dus veel kosten die gemoeid kunnen gaan bij een ongeluk. Tegenover je heb je de veroorzaker ook wel de aansprakelijke genoemd in juridisch jargon en de verzekeraar van deze zogenaamde veroorzaker. Natuurlijk dien je te begrijpen dat het niet in de belang van de verzekeraar is om een redelijke compensatie uit te betalen. Verzekeraars zijn geen barmhartige instellingen. Je hebt een professional aan je zijde nodig om je case te doen bepleiten, iemand met ervaring, iemand die de hete kastanjes uit het vuur voor je haalt, iemand die het onderste uit de kan weet te halen. Er is hier in NL geen schade claim cultuur zoals in de VS. Je zult dus niet ongekend rijk worden alsof je de Staatsloterij gewonnen hebt o.i.d. Maar je hebt recht (moreel gezien) op een vergoeding die adequaat is.

Een letselschade inhuren is dat niet veel te duur? De compensatie die ik win kan ik dan zeker betalen aan de advocaat? Nee dat is niet zo. Weet dat als het daadwerkelijk zo is dat de schuld bij de andere partij legt, dat de aansprakelijke de advocaat kosten moet vergoeden, bron: https://www.advocatenkantoor-elmers.nl/na-een-verkeersongeval/.
Een tip die we nog willen geven is om in ieder geval een advocaat in de arm te nemen dichtbij huis. Op deze site staan al genoeg opties voor mensen in de omgeving Almere. Voor lezers uit Voorne Putten e.o. zullen we bij deze een partij aanbevelen:

Advocatenkantoor-Elmers
Adres: Kaaistraat 1, 3231 KC Brielle
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 0181 416 200
URL: https://www.advocatenkantoor-elmers.nl/over-ons/

Elmers Advocatenkantoor kent de meeste ervaring omtrent dit soort zaken in de regio Voorne-Putten, meer dan 30 jaar ervaring op precies te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.