Hoe kiest u een accountant?

24 jul

Vele aspecten van een onderneming kunt u zelf niet doen. U moet dan vaak op anderen rekenen om u te helpen, maar het is niet gemakkelijk om mensen te vinden die helemaal in uw branche passen. Elk bedrijf heeft, bijvoorbeeld, een accountant nodig die u duidelijk kan vertellen of uw bedrijf winst aan het maken is of juist verlies aan het leiden is. Tevens moeten ze uw administratie sorteren, uw belastingafgifte doen en uw jaarrekening opmaken. Er zijn ook andere taken die per ondernemer kan verschillen, dus het kiezen van een goede accountant zal best een tijdje duren. Hier zijn er enkele tips die u kunt gebruiken wanneer u op zoek zal gaan naar een goede accountant.

Voor meer informatie om antwoord te krijgen op al uw vragen kijk je op Wijzijnbent.nl, een website van accountantskantoor BenT uit Eindhoven. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende vraagstukken, waaronder fiscaal advies en grenswerken voor Nederland Belgiƫ.

  • Zoek een accountant die precies bij uw organisatie zal passen

U kunt niet zomaar een accountant in dienst nemen. De juiste persoon zal kennis moeten hebben van uw sector en met precies kunnen nagaan wat de juridische valkuilen van uw branche zijn. U kunt dus niet iemand nemen die uw collega voorstelt. Tevens moeten ze met een groot bedrijf kunnen werken. Een accountant die gewend is voor kleine bedrijven te werken zal het moeilijk vinden om werk voor een groot bedrijf te kunnen oppakken.

  • Begrijp alles wat uw accountant met u bespreekt

Het klinkt altijd heel goed en professioneel wanneer een accountant woorden gebruikt die u niet meteen zou kunnen begrijpen. Maar het is natuurlijk belangrijk dat u begrijp wat uw accountant u vertelt. De persoon gaat het u in minder ingewikkelde woorden de zaken moeten uitleggen en als dat niet lukt, zijn zij misschien niet de beste accountant voor u.

  • Een accountant moet de zaken op een moderne manier kunnen afronden

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om het boekhouden te doen. er zijn tal van websites online die u pakketten aanbieden en u het gelegenheid geeft om alle boekhoudzaken sneller en op een eenvoudige manier af te ronden. Een accountant moet met zulke systemen kunnen omgaan, want handmatig alles uittypen is niet ideaal wanneer er een gemakkelijke manier bestaat. De kans is ook groot dat ze meer geld zullen vragen voor al deze taken.

  • Praat met meerdere accountants

Ook al komt u misschien de ideale persoon meteen tegen, het is beter om nog tenminste 2 andere accountants te bespreken alvorens een beslissing te nemen. Luister niet alleen naar het advies van anderen bij het uitkiezen, maar neemt u ook uw eigen beslissingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.